Panouri fotovoltaice, energie fara riscuri

panori fotovoltaice

Ma bucura nespus faptul ca tot mai multi oameni se intorc cu fata catre natura si cauta solutii alternative de a avea acelasi confort folsind sisteme cat mai prietenoase cu mediul inconjurator. Soarele este o sursa de energie care nu este folosita maximum, desi este gratuita.

Fiecare dintre noi putem contribui la reducerea poluarii, de la simpla reciclare sau selectare a gunoiului menajer si pana la utilizarea de panouri fotovoltaice pentru a avea energie electrica in locuinte. Cu ajutorul panourilor solare putem incalzi apa menajera si chiar incalzi partial locuintele.

PANOURI FOTOVOLTAICE MONORISTALINE

Energie fara poluare

Panourile solare genereaza energie fara a produce prejudicii aerului, apei sau solului. Nu exista nici un risc in folosirea energiei solare. Chiar daca soarele nu se arata cateva zile la rand, exista baterii care pot stoca energia si care pot fi folosite in perioadele innorate.

Adio, facturi de energie electrica!

Montandu-ti panouri electrice ai sansa sa renunti la o parte din furnizorii care iti trimit plicuri cu sume de plata in fiecare luna sau poti sa iti diminuezi considerabil valorile care te fac sa ridici din sprancene. Eu, cu excetia furnizorilor de utilitati si a revistelor colorate de la cateva magazine, nu primesc nimic in posta. Mi-e dor sa gasesc in cutia postala o vedere…

Sa revenim… O sa spui ca panourile solare costa, e drept, au si ele un pret. Panourile fotovoltaice se amotizeaza in primii ani de la investitie. Daca aduni facurile la energie pe un an si inmultesti cu 50 de ani, cum ti se pare suma? Greu de crezut, dat tu esti cel care o plateste… Si daca faci calculul pe 10 ani, balanta inclina tot catre energia verde.

Care este principiul de functionare a panourilor fotovoltaice?

Radiatia solara este cheia, ea este captata de panouri si transformata in energie electrica, energie care poate fi folosita in locuinta fara nici un risc. Fotonii care compun lumina sunt sunt absorbiti de celulele fotovoltaice si transformati in energie.

Fara costuri de mentenanta

Producatorii de panori fotovoltaice asigura o garantie de 20-25 de ani. Daca panourile si accesoriile sunt montate corect, tot ce trebuie sa faci tu este sa le cureti ocazional pentru a fi sigur ca nu sunt acoperite cu praf.

Programe verzi sustinute de Stat

panori solare

Daca iti doresti o lume mai putin poluata si facturi mai mici la energie electrica, posibil sa fi aflat deja de faptul ca statul iti sustine acest demers si te ajuta financiar sub forma unor subventii. In plus, dezvoltarea tehnologiei va aduce din ce in ce mai multe avantaje beneficiarilor de energie verde.

Suntem aici sa raspundem la orice intrebare in ceea ce priveste panourile solare. Vrem sa abordam subiecte care te intereseaza. Revenim in curand.